آشپزی جادویی با برنج

به گزارش جعبه مهر، غذاهای ایرانی، بو و مزه متفاوت آنها، خیلی از جهانگرد هایی که به ایران می آیند را تحت تاثیر قرار می دهد، طوری که بخش زیادی از سفرنامه هایشان درباره غذاهایی است که در مدت اقامتشان در ایران خورد ه اند. جنیفر کلینک، خبرنگار روزنامه گاردین هم یکی از این جهانگرد هاست که با مردی ایرانی ازدواج کرده و آنقدر تحت تاثیر ایران قرار گرفته که کتابی به اسم The Temporary Bride یا عروس موقت، منتشر کرده و در آن از عشق و غذا در ایران گفته. جنیفر گزارشی را هم با عنوان 8 نکته درباره ایران که شما را غافلگیر می کند برای گاردین نوشته که در آن از آشپزی ایرانی تحت عنوان آشپزی جادویی با برنج یاد می کند. در نوشته کلینک علاوه بر آشپزی ایرانی؛ نکات جالب و بامزه دیگری هم به چشم می خورد.

آشپزی جادویی با برنج

ساعت یک دوشنبه گذشته یک ون بزرگ جلوی موزه علوم لندن پارک شده بود که روی شیشه هایش، این نوشته دیده میشد: Iran is great نوشته ای که آدم را به شک می انداخت که این یک تهدید تروریستی است؟ یا بمبی در کار است؟ پلیس شیشه های ون را شکست، ولی بعد معلوم شد ون، مال یک خانواده رومانیایی- فرانسوی و دو فرزندشان است که به کشورهای مختلف جهان سفر می کردند و می خواستند به این وسیله بگویند: ایران کشور فوق العاده ای است و باید به آن سفر کرد.

اولین باری که به ایران رفتم سال 2009 بود. یک کلاس کوچک آشپزی در آپارتمانم داشتم و بعضی وقت ها هم به کشورهای مختلف سفر می کردم تا آشپزی زنان را از نزدیک ببینم، اما به خاطر تحریم ها و نداشتن اطلاعات کافی، تا به حال به ایران نرفته بودم. روزی که برای دریافت ویزا به سفارت ایران رفتم، خانم ایرانی ای که کنارم نشسته بود به آرامی روی شانه ام زد و گفت: کافی است که به بازار بروی و طوری رفتار کنی که انگار گم شدی، حتما یکنفر به خانه اش می بردت

در اولین روز سفرم به ایران با مرد جوان نسبتا بداخلاقی مکالمه ای داشتم. آدرس خانه اش را داد و برای روز بعد دعوتم کرد و از آن روز به بعد برنامه روتینی شروع شد. هر روز صبح به آپارتمان شان در حومه یزد می رفتم و سه چهار ساعت همراه مادرش غذای ایرانی می پختیم. مرد بداخلاق چی شد؟ الان پنج سال است ازدواج کرده ایم و احساسم نسبت به ایران مثل همان خانواده رومانیایی است. ایران کشوری با فرهنگ پیچیده است و دلایل زیادی برای دوست داشتنش وجود دارد.

ایرانی ها مثل قهرمان های قوی هیکل صبحانه می خورند. آوکادو روی نان تست را فراموش کنید و خامه شیرشتر و عسل موم دار یا حتی سوپ پای گوسفند را امتحان کنید و از کسی بخواهید که نزدیک ترین نانوایی سنگک را بهتان نشان دهد، جایی که نان روی کوهی از سنگ های داغ پخته می شود و برای سرد شدنش روی دیواری از میخ آویزانش می کنند. ایرانی ها همچنین روش جادویی برای پختن برنج دارند. برنج ایرانی تر و تازه مثل یک شاهزاده در استخری از کره آب شده برای یک ساعت می پزد، آنقدر نرم و سبک که مثل پرهای لحاف و بالشت کاخ باکینگهام است. ولی از آن بهتر ته دیگ است، ترد، روغنی و طلایی که از ته قابلمه کنده می شود. هرجور شده خودتان باید یکبار به خانه یک ایرانی بروید و امتحانش کنید.

تعارف یک رسم قدیمی و تلفیقی از احترام و دست و دلبازی است و یک خارجی به سختی می تواند درکش کند. گاهی دو مرد را می بینید که ده دقیقه دارند به هم اصرار می کنند که اول آن یکی باید از راهرویی رد شود یا فروشنده ای را می بینید که قبل از گفتن قیمت چندبار به مشتری اصرار می کند که پول نمی خواهد تا اینکه بالاخره راضی به دریافت پول می شود.

اگر زن تنهایی باشید که به ایران سفر کرده، ایرانی ها از یک طرف هم شجاعتتان را تحسین می کنند و هم از طرفی به خاطر اینکه دوست یا شوهری ندارید دلشان به حالتان می سوزد. ولی در هر حال به عنوان یک زن تنها در ایران بهترین موقعیت را دارید. از طرفی می توانید سوار واگن مخصوص زنان شوید، به مهمانی های کاملا زنانه بروید و روسری تان را کنار بگذاید. و هم به عنوان مهمان افتخاری در جمع مردان پذیرفته می شوید. می توانید با آنها قلیان دود کنید، دل و جگر بخورید و مثل آنها روی زمین تف کنید؛ در جایی که بیشترشان راننده کامیون هستند و زنان ایرانی جرات پا گذاشتن به آن را ندارند.

دور زمین: دور زمین | سفر به دور زمین هیچوقت اینقدر آسون نبوده! تور ارزان، تور لحظه آخری، اروپا، تور تایلند، تور مالزی، تور دبی، تور ترکیه

منبع: اسنپ تریپ
انتشار: 30 مرداد 1400 بروزرسانی: 30 مرداد 1400 گردآورنده: mehrbox.ir شناسه مطلب: 5738

به "آشپزی جادویی با برنج" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشپزی جادویی با برنج"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید